play_arrow

پادکست

اپیزود ۳۶ – تاثیر روزنامه‌ها و نخبه‌ها در اوایل پهلوی چه بود؟

مجتبی شایسته ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ 39


Background
share close

اپیزود سی و ششم پادکست ایران و انقلاب، تاثیر نخبه‌ها و جراید رو در اوایل دوران پهلوی روایت می کند. سه روزنامه اصلاح طلب ایرانشهر، فرهنگستان و ماهنامه یک رویه واحد توی مقالات چاپ شده داشتند. بررسی موضوعات چاپ شده توی این روزنامه ها این موضوع رو نشون میده.

روزنامه فرهنگستان از ۲۳۶ مقاله، ۷۳ عنوان بر اهمیت آموزش عمومی و غیر مذهبی، ۴۳ عنوان بر بهبود وضع زنان،۳۰ عنوان به توصیف ایران با شکوه پیش از اسلام و ۴۰ مقاله درباره تکنولوژی و فلسفه غرب بود. این رویه توی دو روزنامه دیگه هم تکرار شده بود. روزنامه فرهنگستان میگه ما به دیکتاتوری انقلابی نیاز داریم. توی یه مقاله دیگه تو همون شماره میگه راه حل کنار زدن روحانیون از زندگی عمومی مردم است. روزنامه فرهنگنامه هم مطلوب و ایده آل رو تشکیل دولت مرکزی و وحدت ملی می باشد.

اپیزود ۳۶ پادکست ایران و انقلاب داستان احمد کسروی و تاثیر نخبه ها در اوایل دوران پهلوی رو روایت می کنه. تمام ایرانیانی که اندکی آگاهی دارند، از عقب‌ماندگی کشور به ویژه افول ایران از یک امپراتوری بزرگ و قدرتمند به دولتی ضعیف و کوچک نگران شده‌اند.

شما می تونید پادکست ایران و انقلاب را در کست باکس بشنوید. عبارت پادکست ایران و انقلاب را در کست باکس جست و جو کنید. یا اینجا را کلیک کنید و ما را دنبال کنید. صفحه ما در اپل پادکست اینجا هست. صفحه ما در گوگل پادکست را اینجا می توانید پیدا کنید. همچنین کانال تلگرام ما را هم در اینجا می تونید دنبال کنید. صفحه رسمی توییتر ما را هم در اینجا می توانید پیگیری کنید.

 

Rate it
اپیزود قبلی
نظرات این اپیزود (0)

نظرتون را درباره این پست این‌جا بنویسید

Your email address will not be published. Required fields are marked *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.