play_arrow

پادکست

۷۷- ویژه برنامه ملی شدن صنعت نفت ۶- نفت و جنگ سرد در ایران

مجتبی شایسته ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ 32


Background
share close

هفتاد و هفتمین اپیزود پادکست ایران و انقلاب زندگی سیاسی مصدق در زمان محمدرضاشاه و داستان جنگ سرد در ایران را روایت می‌کند. مصدق در مجلس چهاردهم سخنگوی فراکسیون منفردین بود. این فراکسیون شامل ۳۰ نماینده بود که وابستگی به روحانیت، بریتانیا، شوروی و دربار نداشتند. اما سیاست خارجی محمد مصدق نقطه مقابل قوام بود. محمد مصدق به موازنه منفی در سیاست خارجی اعتقاد داشت. او عقیده داشت که سیاست موازنه مثبت مثل کسیه که یک دستش رو از دست داده و برای مرهم دردش، اون یکی دست خودش رو هم قطع می‌کنه. اما با شروع مذاکرات امریکا برای امتیازات نفت، ایران درگیر میدان نبرد جنگ سرد بین شوروی، بریتانیا و امریکا شد. مسیری که باعث ملی شدن صنعت نفت توسط محمد مصدق میشه.

اپیزود هفتاد و  هفتم پادکست ایران و انقلاب، روایتی از جنگ سرد در ایران بر سر امتیازات نفتی است. مصدق انگلیس هراسی عصبی بود که حکومت مشروطه انگلیس رو بخش جدایی ناپذیر دموکراسی بریتانیا می‌دونست .

شما میتونید از طریق شماره کارت ۵۰۴۱۷۲۱۱۱۲۷۹۱۹۴۳ به نام مجتبی شایسته از ما حمایت مالی کنید.

شما همچنین از طریق این لینک میتونید به از طریق تتر از ما حمایت کنید.

 ما را در کست باکس با جستجوی عبارت پادکست ایران و انقلاب یا تاریخ شفاهی انقلاب های ایران را در کست باکس جست و جو کرده و یا اینجا را کلیک کنید. صفحه ما در اپل پادکست اینجا و در گوگل پادکست را اینجا می‌توانید پیگیری کنید. همچنین کانال تلگرام ما را هم در اینجا و صفحه رسمی توییتر ما را هم در اینجا می‌توانید پیگیری کنید.

Rate it
اپیزود قبلی
مصدق و رضاشاه
تاریخ، سیاست، اجتماع
play_arrow
share playlist_add
close
  • 39

پادکست

۷۶- ویژه برنامه ملی شدن صنعت نفت ۵- مصدق تا دوران رضاشاه

مجتبی شایسته ۲۵ فروردین ۱۴۰۳

هفتاد و ششمین اپیزود پادکست ایران و انقلاب زندگی مصدق تا پایان دوران رضاشاه را روایت می‌کند. مصدق در پیایان سده نوزدهم در خانواده اعیان قدیمی وابسته به قاجار متولد […]

ادامه trending_flat

نظرات این اپیزود (0)

نظرتون را درباره این پست این‌جا بنویسید

Your email address will not be published. Required fields are marked *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.